Германия ще е първата страна в света, която се отказва

...
Германия ще е първата страна в света, която се отказва
Коментари Харесай

Германия първа в света се отказва и от въглища, и от АЕЦ

Германия ще е първата страна в света, която се отхвърля по едно и също време и от нуклеарни реактори, и от въглища като източник на сила. Това става допустимо след основно съглашение за обезщетяван ена служащи, компании и локални държавни управления по отношение на изключването през 2038 година на централите на въглища.

Предвидените средства са над 40 милиарда евро и размерът на помощите бе контрактуван в ранните часове на четвъртък с министър председателите на провинциите, където се добиват и употребяват въглища, заяви " Ройтерс ". В западната част на страната най-засегната е Северен Рейн - Вестфалия - тогавашното сърце на индустриална Германия, а на изток са въгледобивните региони, които още не могат да се възстановят изцяло след 4 десетилетия комунизъм.

Мерките ще бъдат съчетани с огромни вложения във възобновими източници. " Германия, една от най-силните и сполучливи индустриални народи в света, предпирема големи крачки към привършване с епохата на изкопаемите горива ", сподели финансовият министър Олаф Шолц.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР