Германия ще бъде домакин на най-голямото учение за разгръщане на

...
Германия ще бъде домакин на най-голямото учение за разгръщане на
Коментари Харесай

Германия домакин на най-голямото учение на въздушни сили в историята на НАТО

Германия ще бъде хазаин на най-голямото обучение за разрастване на въздушни сили в историята на НАТО, което има за цел да показва мощ пред съдружници и евентуални съперници, като Русия, предава " Асошиейтед Прес ". Учението " Air Defender 23 " ще събере 10 000 участници и 250 самолета от 25 страни, които ще се опълчват на симулирана офанзива против една страна-членка на НАТО. Съединени американски щати ще изпратят 2000 чиновници от Националната военновъздушна армия и към 100 самолета за присъединяване в подготвителните маневри, които ще се организират от 12 до 23 юни.

Американският дипломат в Германия Ейми Гутман съобщи, че учението ще бъде впечатляващо и ще показва ловкостта и бързината на съюзническите сили в НАТО. Тя изрази убеденост, че това ще притегли вниманието на международните водачи, в това число съветския президент Владимир Путин.

Въпреки че учението беше планувано преди няколко години , повишаването на напрежението след съветската намеса в Украйна през февруари 2022 година докара до съществени подготовки от страна на НАТО за вероятни набези в района. Швеция, която има желание да се причисли към НАТО, и Япония също вземат участие в учението.

Основният акцент е върху отбранителни дейности, като няма да се правят полети до съветския стратегически ексклав Калининград.

Майкъл А. Ло, шеф на Националната въздушна армия на Съединени американски щати, уточни , че учението има за цел да укрепи готовността на силите и да усъвършенства координацията сред НАТО и неговите съдружници и сътрудници. За младите американски водачи, които постоянно са служили в Близкия изток, учението съставлява опция да открият връзки със съдружниците в Европа и да се приготвят за разнообразни военни сюжети.

Организаторите предизвестиха, че учението ще докара до краткотрайни спирания на гражданските полети в Европа.
 Въздушните патрули на Китай с Русия тревожат Токио
Въздушните патрули на Китай с Русия тревожат Токио

Китай и Русия сполучливо приключиха втората фаза от взаимните си въздушни патрули над Западния Тих океан в сряда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР