Германия се стреми да постигне мащабна сделка“ с Франция, за

...
Германия се стреми да постигне мащабна сделка“ с Франция, за
Коментари Харесай

Германия се надява на сделка с Франция за ядрената енергетика

Германия се стреми да реализира " огромна договорка “ с Франция, с цел да позволи продължаващия им спор за атомната енергетика и да помогне за деблокирането на широкообхватна промяна на енергийния пазар в Европейски Съюз. " Работим за по-широк компромис по енергийните въпроси “, споделя Свен Гиголд, държавен секретар в немското Министерство на стопанската система и климата, във връзка договарянията сред Германия, Франция и сътрудниците от Европейски Съюз. " Имаме потребност от огромна договорка “, споделя той пред Financial Times, добавяйки, че тя може да обхване няколко аспекта на енергийната политика, а освен нуклеарния проблем.

Гиголд, политик от партията на " Зелените ", която исторически се опълчва на нуклеарната сила, споделя, че всички партии са съгласни с „ нуждата от декарбонизация, понижаване на цените на силата и повече вложения в общата ни енергийна инфраструктура и в нови индустриални мощности “. " Вярваме, че би трябвало да имаме по-голям компромис “, прибавя той, „ само че към момента не сме стигнали до него “.

Коментарите евентуално ще бъдат възприети със песимизъм в Париж, където публични лица договарят от месеци с немските си сътрудници по отношение на препоръчаната промяна на енергийния пазар на Европейски Съюз.

Париж и Берлин се разминават по сериозни аспекти на промяната, в това число по какъв начин ще се дефинира цената на нуклеарната сила, степента, до която секторът може да бъде субсидиран и по какъв начин да се заплащат бъдещи вложения. Франция лобира нападателно за огромната си държавна нуклеарна енергетика, заявявайки, че той е от основно значение, с цел да се реализиран задачите за понижаване на излъчванията и не би трябвало да бъде глобен в новите правила на Европейски Съюз.

Освен детайлите на законодателството френски публични лица споделят, че договарянията са били наранени от нещо по-дълбоко: опасенията на Германия, че Франция ще завоюва конкурентно преимущество с евтина нуклеарна сила в ущърб на немските производители.

 

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР