Германия се съгласи да ускори връщането на човешки останки и

...
Германия се съгласи да ускори връщането на човешки останки и
Коментари Харесай

Германия се съгласи да ускори връщането на плячката от бившите колонии

Германия се съгласи да форсира връщането на човешки остатъци и творби на изкуството от някогашни африкански колонии, където европейската страна е направила брутални кланета и е плячкосала наследството , осведоми Агенция Франс Прес.

Министерствата на външните работи и на културата на Германия, както и районните и локални културни управляващи, се подписаха под заричане музеите и научните институции да ревизират инвентара си от колониалната епоха. Целта е да се откри кои са добити по подобен метод, че през днешния ден се преглежда като нелегално, всички виновни институции ще работят за връщането на останките и артефактите.

Приоритетът в тази работа е човешките остатъци, които датират от колониалния интервал в края на XIX и началото на XX век.

Ангажиментът идва след поискано от президента на Франция Еманюел Макрон проучване през ноември 2018 година, което предлага връщане на африканското завещание, държано от френските музеи.

За разлика от други сили Германия е единствената, която има човешки остатъци от африканци в музеите и университетите си, както и в частни сбирки, които са били употребявани за псевдонаучни проучвания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР