„Германия се отнася сериозно към европейската интеграция на страните от

...
„Германия се отнася сериозно към европейската интеграция на страните от
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Ангажиран съм към присъединяването на Република Северна Македония в ЕС

„ Германия се отнася съществено към европейската интеграция на страните от Западните Балкани и това с особена мощ се отнася до Северна Македония. През 2003 година в Солун Европейски Съюз даде заричане на Западните Балкани и би трябвало да осъществим обещанието си, изключително във връзка с Република Северна Македония, която извърши всички предпоставки за започване на договарянията за присъединение към Европейски Съюз. Западните Балкани са от стратегическо значение за Германия и аз съм зает с присъединението им към Европейския съюз ", това сподели немският канцлер Олаф Шолц на взаимна конференция с премиера Димитър Ковачевски по време на визитата му в Скопие.

Той акцентира задоволството си от политическата мощ (СДСМ), която е направила допустимо реализиране на съглашение с Гърция.

„ За това и останалата част от задачата би трябвало да бъде сполучливо изпълнена и това е нещо, за което жителите на Северна Македония и държавното управление работиха интензивно. Трябва да поставим всички старания страната да стартира договаряния за присъединение към Европейски Съюз и аз ще се застъпя за това. Насърчавам Северна Македония да продължи да върви по пътя на промените.”, сподели той.

„ Подкрепата, която получаваме от Федерална република Германия, е мощна и недвусмислена. Тази поддръжка ни предизвиква в стремежите да изградим проспериращо общество, учредено на европейските полезности, като пълноправен сътрудник на Федерална република Германия и други държави-членки на Европейски Съюз, сподели министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски на взаимната конференция допълвайки, че визитата на Шолц в навечерието на срещата на върха на Европейски Съюз е мощен знак за поддръжка за изпълнените критерии от страна на Северна Македония.

" Общите цели са страната ни да бъде член на Европейски Съюз ", сподели Ковачевски.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР