Германия се опитва да поощри вътрешното потребление, за да компенсира

...
Германия се опитва да поощри вътрешното потребление, за да компенсира
Коментари Харесай

Ангела Меркел защити търговския излишък на Германия

Германия се пробва да насърчи вътрешното ползване, с цел да компенсира мощния си експорт, само че в същото време желае огромното търсене на стоките ѝ да се резервира, съобщи канцлерът Ангела Меркел във видеообръщение, представено от Ройтерс.

Меркел сподели, че комерсиалният остатък на Германия, който президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подложи на офанзиви, понижава заради увеличаващото се вътрешно ползване, както и че държавното управление в Берлин ще продължи с напъните си да подкрепи тази наклонност.

Определени фактори, засягащи комерсиалните салда, като да вземем за пример цените на петрола и съмненията на валутните пазари, са отвън контрола на Германия, означи в това време тя. " Разбира се, комерсиалните остатъци демонстрират, че нашите артикули се търсят. И ние, естествено, желаеме това да остане по този начин и отсега нататък ", добави Меркел.

Утре немският министър на стопанската система Петер Алтмайер ще посети Вашингтон, с цел да упорства за изключение от митата на Съединени американски щати върху вноса на стомана и алуминий, като това ще стане в подтекста на по-широки старания на Европейски Съюз за анулация на американските търговски рестриктивни ограничения. Вчера Меркел съобщи, че плануваните мита на Вашингтон нарушават правилата на Световната комерсиална организация, както и че разногласието би трябвало, в случай че е допустимо, да се реши посредством договаряния.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР