Германия се опитва да поощри вътрешното потребление, за да компенсира

...
Германия се опитва да поощри вътрешното потребление, за да компенсира
Коментари Харесай

​Ангела Меркел защити търговския излишък на Германия

Германия се пробва да насърчи вътрешното ползване, с цел да компенсира мощния си експорт, само че в същото време желае огромното търсене на стоките ѝ да се резервира, съобщи канцлерът Ангела Меркел във видеообръщение, представено от Ройтерс.

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Меркел сподели, че комерсиалният остатък на Германия, който президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подложи на офанзиви, понижава заради увеличаващото се вътрешно ползване, както и че държавното управление в Берлин ще продължи с напъните си да подкрепи тази наклонност.

Определени фактори, засягащи комерсиалните салда, като да вземем за пример цените на петрола и съмненията на валутните пазари, са отвън контрола на Германия, означи в това време тя. " Разбира се, комерсиалните остатъци демонстрират, че нашите артикули се търсят. И ние, естествено, желаеме това да остане по този начин и отсега нататък ", добави Меркел.

Утре немският министър на стопанската система Петер Алтмайер ще посети Вашингтон, с цел да упорства за изключение от митата на Съединени американски щати върху вноса на стомана и алуминий, като това ще стане в подтекста на по-широки старания на Европейски Съюз за анулация на американските търговски рестриктивни ограничения. Вчера Меркел съобщи, че плануваните мита на Вашингтон нарушават правилата на Световната комерсиална организация, както и че разногласието би трябвало, в случай че е допустимо, да се реши посредством договаряния.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР