Германия се изправя пред сериозни проблеми с доставките на храна.

...
Германия се изправя пред сериозни проблеми с доставките на храна.
Коментари Харесай

Германия: няма олио. Очакват се проблеми с маслото, месото, зеленчуците в Европа

Германия се изправя пред съществени проблеми с доставките на храна.

От една страна няма олио към този момент от седмици, защото главният импорт идва от Украйна. В множеството магазини в страната към този момент въобще няма доставки, в тези, в които към момента може да се откри олио, има ограничавания от до две бутилки на клиент.

От друга страна войната предизвиква проблеми в доставките и на торове и фураж, а неналичието на олио усилва търсенето на масло. Затова прогнозите са, че в идващите седмици ще има съществено повишаване на маслото, млякото и сирената.

Месото също ще нараства в срледващите месеци поради неналичието на фураж.

С житото въпросът не е толкоз трагичен нито в Германия, нито в останалите страни в Европа, тъй като множеството разчитат на своите лични насаждения. Но цената на силата ще докара неизбежно до повишение на цените на хляба.

Липсата на торове пък ще сътвори проблеми на производителите на плодове и зеленчуци.

Този месец Германия означи към този момент рекордна инфрация – 7,8%. Такъв скок в цените е имало единствено един път от Втората международна война насам – през 80-те години поради петролната рецесия.

Според експерти тази инфлация е единствено предчувстване за това, което следва в действителност, когато по-високите цени на силата се стовраят върху крайния консуматор.

Проучване измежду компаниите в Германия показава и че над 90% от тях към този момент подвигат цените на продуктите си.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР