Германия се изправя пред едно след друго предизвикателства в енергийната

...
Германия се изправя пред едно след друго предизвикателства в енергийната
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Енергийната криза е едно препятствие след друго

Германия се изправя пред едно след друго провокации в енергийната рецесия, отприщена от войната в Украйна

Това разяснява канцлерът на Федерална Република Германия Олаф Шолц в седмичното си послание, предава Bloomberg, представен от.

" Взехме огромни решения в Германия от началото на годината, като подсигуряваме, че можем да осигурим доставките на въглища, нефт и газ. Можем да кажем, че евентуално ще се оправим. Но незабавно щом успеем в разрешаването на един проблем, поражда идващ “, заключи немският канцлер.

Икономиката на Германия е на ръба на криза на фона на растящите цени и вероятността за тежка зима, откакто Русия прекрати доставките на природен газ. Тази седмица държавното управление в Берлин разгласи национализацията на Uniper, най-големият вносител на газ в страната, с цел да предотврати по-голям срив на енергийния бранш.

Шолц настоя, че " Русия няма да завоюва тази война “ и че неговото държавно управление поставя старания да понижи разноските за електричество и природен газ, както и да приложи ограничения за подкрепяне на семействата и бизнеса.

Германският водач пътува с група бизнес водачи до Близкия изток този уикенд в опит да подписа съглашения за доставките на полутечен природен газ (ВПГ) със Саудитска Арабия и Катар, с цел да компенсира съкращенията на подаването от Русия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР