Германия се готви да въведе единен билет за обществения транспорт

...
Германия се готви да въведе единен билет за обществения транспорт
Коментари Харесай

Цял месец кръстосваш Германия с един билет за 49 евро

Германия се готви да вкара обединен билет за публичния превоз в цялата страна от 49 евро на месец от 1 май, заяви ДПА. 

Предварителните продажби на билети се чака да стартират още от дрегата седмица – 3 април.

Новият обединен билет „ най-сетне ще постави завършек на джунглата “ от застъпващи се цени в другите райони. Това показва Евелин Пала, която дава отговор за районния превоз в националния жп оператор „ Дойче бан “.

Бундесратът, горната камара на немския парламент, утвърди дефинитивно цената през днешния ден и продажбата на билети към този момент може да стартира.

Билетът, именуван „ Дойчландтикет “, ще разрешава неограничени пътувания с районни влакове и локален директен превоз из цялата страна.

Всеки закупил „ Дойчландтикет “ може да употребява транспортните средства в публичния и районния превоз на федералната република. Изключения вършат влаковете на дълги дистанции (ICE, IC, RJ и ECE), нито във Flixtrain и Flixbus. Новата транспортна карта действително уеднаквява цените в другите федерални провинции, като ги понижава – до момента месечната транспортна карта струваше приблизително към 80 евро.

Така като се изключи че ще може да пътува с рейсовете, метрото, С-бана и трамваите в обещано обитаемо място, притежателят на „ Дойчландтикет “ умерено може да прави междуградски пътувания, без да доплаща – просто като употребява районните влакове (RE). Билетът е поименен и не може да се предостъпва, предизвестяват от „ Дойче Бан “.

За избрани групи клиенти се обмислят спомагателни понижения. Някои федерални провинции (б.р. Бавария и Баден-Вюртемберг) ще вкарат още по-евтини абонаментни карти за студенти, приблизително към 29 евро на месец.

В интервала на пандемията от ковид вкара универсална месечна карта за публичен превоз на цена от 9 евро. Тя пожъна голям триумф.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР