Германия с мерки за противодействие на енергийната криза. Животът на

...
Германия с мерки за противодействие на енергийната криза. Животът на
Коментари Харесай

Германия с мерки за противодействие на енергийната криза


Германия с ограничения за противопоставяне на енергийната рецесия. Животът на две от трите към момента работещи атомни централи в страната ще бъде продължен най-малко до април идната година. Федералното държавно управление обмисля и проект за облекчение на жителите поради високите цени на електрическата енергия.

От 1 октомври трябваше да влезе в действие спомагателна такса за семейства, употребяващи газ, с цел да бъдат избавени огромни снабдители от банкрут. Тази мярка докара до голям брой рецензии към икономическия министър и отвори полемика в страната по какъв начин да бъдат подкрепени жителите.

Един от обсъжданите разновидности е да се вкара таван на цената на електрическа енергия и газ. Правителството обаче показа калкулации, съгласно които тази мярка няма да излезе по никакъв начин на ниска цена.

Според тях са нужни 1,3 милиарда евро от страната, с цел да се понижи крайната цена за потребителите за киловат час електрическа енергия с 1 цент, а с цел да се понижи крайната цена на газа със същата сума трябват 2,5 милиарда евро.

Kритици на решението за таван на цените считат, че това ще докара до по-малко икономисване. Контрапредложението е да се гласоподават награди за тези, които съумяват да пестят повече електрическа енергия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР