Германия реши да спре финансиране на стойност 35 милиона евро

...
Германия реши да спре финансиране на стойност 35 милиона евро
Коментари Харесай

Германия спира 35 млн. евро за Бразилия по проект за опазване на Амазония

Германия реши да спре финансиране на стойност 35 милиона евро за Бразилия, обвързвано с планове за запазване на горите в Амазония, поради възходящото обезлесяване, съобщи ДПА, като се базира на бразилски медии.

Решението отразява " мощната паника поради увеличаващото се обезлесяване в бразилска Амазония ", съобщи немското посолство в Бразилия пред в. " Фоля де Сао Пауло ".

Дипломатическото посланичество сподели, че прекъсването на финансирането не визира Фонда за Амазония, на който Германия е основен донор, добавя Българска телеграфна агенция.

Според в. " Глобо " решението се отнася само до финансиране, предопределено за нови планове, финансирани от министерството на околната среда.

По данни на бразилската организация за галактически проучвания обезлесяването на дъждовните гори в Бразилия внезапно се е нараснало на 67 % през първите седем месеца на тази година. Правителството обаче твърди, че данните са ненадеждни и подвеждащи.

Крайнодесният бразилски президент Жаир Болсонаро, определен предходната година, от дълго време е песимистичен към екологичните въпроси и неведнъж е казвал, че Амазония е запас, който принадлежи на Бразилия и който бразилците би трябвало да преценяват по какъв начин да ръководят.

Попитан за решението на Германия за прекъсване на финансирането, Болсонаро отговори пред публицисти: " Бразилия няма потребност от това. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР