Германия реши да изпрати танкове на Украйна чрез сделка със

...
Германия реши да изпрати танкове на Украйна чрез сделка със
Коментари Харесай

Германия праща на Украйна гаубици и танкове чрез Словения

Германия реши да изпрати танкове на Украйна посредством договорка със Словения. Това стана ясно след телефонен диалог сред канцлера Олаф Шолц и словенския министър председател Роберт Голоб, провел се на 19 септември.

Двамата са се съгласили на замяна, съгласно която Любляна ще достави на Киев 28 броя танкове M-55S, като в това време ще получи от Берлин 40 немски военни транспортни транспортни средства, в това число 35 тежки товарни автомобила 8x8 и 5 тежки цистерни за вода 8x8.

M-55S, който Словения праща на Украйна, е подвариант на танка T-54/T-55 от руската ера. Той се употребява от над 50 страни в света.

Междувременно Министерството на защитата в Берлин разгласи, че ще достави Киев с още гаубици. „ Въпреки тежкото материално състояние немските въоръжени сили поддържат Украйна с още 4 самоходни гаубици Panzerhaubitze 2000, в това число пакет муниции. С това броят на системите, доставени взаимно с Нидерландия, доближи 22, 14 от които са от Германия “, гласи известието от ведомството на Кристин Ламбрехт.

Самоходната гаубица, която Германия изпраща на Украйна, е 155-мм, немско произвеждане. Разработена е от Krauss-Maffei Wegmann и Rheinmetall през 1980-те и 1990-те години за немската войска. 

Преди няколко дни Берлин разгласи, че ще даде на Украйна още две ракетни установки MARS II в комплект с 200 ракети, както и 50 бронетранспортьора Dingo. Германия скоро ще съобщи и 40 бойни машини Marder на Гърция, а Атина, от своя страна, ще прати 40 от своите руски бойни машини BMP-1 на Киев.

Само преди няколко седмици немският боен министър отряза украинските апели за съществени бойни танкове. „ Нито една страна не е изпратила бойни машини за пехотата или съществени бойни танкове западно произвеждане към този миг “, аргументира се тя. „ Споразумели сме се с нашите сътрудници, че Германия няма да подхваща сходно деяние единомислещо “. 

По-рано и канцлерът Олаф Шолц отхвърли оферта, отправена към държавното управление от мюнхенската оръжейна компания Krauss-Maffei Wegmann за доставяне на Украйна със 100 съвременни танка Leopard 2A7.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР