Германия регистрира за последното денонощие рекордните 952 смъртни случая, свързани

...
Германия регистрира за последното денонощие рекордните 952 смъртни случая, свързани
Коментари Харесай

Пандемията в Европа: Германия отчита рекорд – близо 1000 починали за 24 часа

Германия записва за последното денонощие рекордните 952 смъртни случая, свързани с ковид, съобщи ДПА, цитирайки института по заразни заболявания " Роберт Кох ".

В последните 24 часа са регистрирани 27 728 нови случая на заразяване. Данните обаче не включват цифрите от провинция Саксония.

Предишният връх беше маркиран предишния петък с 598 смъртни случая и 29 875 новозаразени. Общият брой на инфектираните от началото на пандемията е 1 379 238. Броят на умрелите от Covid-19 доближи 23 427.

Нарастването на броя на умрелите и инфектираните бе регистрирано в миг, когато Германия стяга ограниченията, откакто досегашните ограничавания не съумяха да слагат под надзор втората вълна на болестта. Всички магазини, с изключение на тези за артикули от първа нужда, ще затворят порти за седмици. Банките, аптеките, пощенските клонове, автосервизите, бензиностанциите, будките за вестници и зоомагазините остават отворени. Периодът на ограничаващите ограничения обгръща и коледните празници и ще продължи до 10 януари.

От през днешния ден се позволява в домовете да се срещат не повече от петима души над 14 години от най-вече две разнообразни семейства. В интервала от 24 до 26 декември се позволява да се срещат до 10 души, само че единствено родственици.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР