Германия реализира 760 млн. евро печалба от продажбата на целия

...
Германия реализира 760 млн. евро печалба от продажбата на целия
Коментари Харесай

Берлин спечели 760 млн евро от дела си в Луфтханза

Германия осъществя 760 млн. евро облага от продажбата на целия дял на правителството в " Дойче Луфтханза ", добит по време на пандемичните карантини, когато съвсем целият разполагаем флот остана партерен на летищата. Фондът за икономическа стабилизация (WSF) на страната е продал останалите 9.92% от най-големия европейски авиопревозвач на интернационалните вложители, излиза наяве от официално изявление за медиите часове откакто на 13 септември съдружният кабинет разгласи " раздялата си " с каузи си от 6.2 %.       

" Общият размер на постъпленията от продажбата в размер на 1.07 милиарда евро във WSF надвишава доста вложените за придобиването на каузи 306 млн. евро ", осведоми Юта Дьонгес - ръководещ шеф на финансовата организация. Тя добавя, че с тази договорка " завършва присъединяване на фонда и самолетната компания още веднъж е в частни ръце ".

Акциите на " Луфтханза " изгубиха към 2% от пазарната си оценка в ранната утринна търговия на 14 септември във Франкфурт, като котировките остават съвсем непроменени от началото на годината до момента. 

През ноември 2021-а немският авиопревозвач изплати преди периода на падежа последните 9 милиарда евро от избавителния кредитен пакет, което даде опция на равителството да се раздели с каузи си на солидна облага. Берлин задейства избавителната акция през 2020-а когато наложените от пандемията рестрикции прекратиха полетите. 

Сред купувачите на държавния дял в " Луфтханза " евентуално е и най-богатият немец, който разгласи, че желае да придобие повече акции от компанията. 84-годишният Клаус-Михаел Кюне, който е притежател на логистичната група " Кюне и Нагел ", купи при започване на март 5% от " Луфтханза ", на 8 април удвои каузи си, а в следствие го качи до 15.01 %. В публична декларация от предходната седмица милиардерът, чието персонално положение се прави оценка на 30 милиарда евро, показа, че желае да усили още акционерното си присъединяване в авиопревозвача.

Германия ликвидира каузи си в  " Луфтханза " малко откакто компанията реализира съглашение с водачите за нарастване на заплатите им и в подмяна предотврати следващите стачки най-малко за година напред. Фирмените мениджъри са в непрекъснати трудови разпри, свързани с анулацията на хиляди полети, които нажежават така и така горещия и безреден летен сезон на натоварен трафик.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР