Германия работи активно, за да гарантира, че транзитът на газ

...
Германия работи активно, за да гарантира, че транзитът на газ
Коментари Харесай

Германия гарантира транзита на газ от Русия през Украйна

Германия работи интензивно, с цел да подсигурява, че преносът на газ от Русия през Украйна до страните от Европейски Съюз се резервира освен за идващите две до три години, само че и в дълготраен проект. Това съобщи в петък вицеканцлерът, министър на финансите на Федерална република Германия Олаф Шолц в изявление за телевизия Bloomberg след срещата си с американския министър на финансите Джанет Йелън.

" Германия към този момент работи в тази посока. Работим интензивно за удължение на съглашението за пренос на газ сред Украйна и Русия. Чувстваме се виновни за преноса на газ през Украйна в бъдеще, през идващите десетилетия, а освен в идващите две или три години. ", сподели той.

Преди това Съединени американски щати показаха угриженост, че построяването на газопровода " Северен поток 2 " би довело до прекъсване на преноса на газ за Европейски Съюз през Украйна, което би сложило Киев в неравностойно състояние в връзките с Москва. Бюджетната комисия към Камарата на представителите в американския Конгрес утвърди на 2 юли корекция, посредством която възнамерява да анулира решението на администрацията за отвод от наказания против газопровода " Северен поток 2 ". Съединени американски щати от години се опълчват на построяването на газопровода в Балтийско море, който би трябвало да доставя газ от Русия до Германия, заобикаляйки Украйна, напомня news.bg.

Американската позиция обаче се сблъска с неотстъпчивостта на Германия, която прави всичко допустимо, с цел да бъде приключен тръбопроводът. Канцлерът на Германия Ангела Меркел възнамерява да замине на посещаване в Съединени американски щати на 15 юли.
Руската страна неведнъж акцентира, че " Северен поток 2 " е търговски план и се извършва взаимно с европейски сътрудници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР