Германия протестира пред Иран във вторник, след като съдебно решение

...
Германия протестира пред Иран във вторник, след като съдебно решение
Коментари Харесай

Германия обвинява Иран за палеж на синагога

Германия стачкува пред Иран във вторник, откакто правосъдно решение замеси Ислямската република в проект за нахлуване против синагога предходната година, оповестява АП.

Съдът в Дюселдорф осъди мъж с немско и иранско гражданство  на две години и девет месеца затвор.

Съдиите откриха, че мъжът е хвърлил запалително устройство в учебно заведение в западния град Бохум през ноември 2022 година, защото прилежащата синагога изглеждала прекомерно добре обезопасена. Подсъдимият отхвърли да е възнамерявал офанзива против синагогата. На учебното заведение са нанесени леки вреди.

Съдът откри, че подсъдимият е бил претрупан с офанзивата от някогашен член на Hells Angels, който е отишъл в Иран  и че иранските управляващи стоят зад последния.

Министерството на външните работи на Германия написа във вторник на обществената платформа X, че " съгласно държавния съд в Дюселдорф плануваната офанзива против синагога в Бохум през ноември 2022 година произтича от иранска държавна институция ".

Министерството сподели, че иранският шарже д`афер е бил свикан, с цел да разиска въпроса.

" Непоносимо е еврейският живот да бъде нападнат тук, добави той. Няма да толерираме насилието на чужденци в Германия ".
 Зачестиха антисемитските акции в Германия - нападнаха синагога в Берлин
Зачестиха антисемитските акции в Германия - нападнаха синагога в Берлин

Има и конфликти сред протестиращи емигранти-мюсюлмани и полицията

Министерството сподели, че подробните претекстове на съда за присъдата ще бъдат значими при определянето на " последствията и идващите стъпки ", в това число на равнище Европейски съюз.

Припомняме, че декември в Германия. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР