Германия продължава да транспортира руски втечнен природен газ (LNG) въпреки

...
Германия продължава да транспортира руски втечнен природен газ (LNG) въпреки
Коментари Харесай

Германия запазва търговията с втечнен природен газ с Русия: Bloomberg

Германия продължава да транспортира съветски полутечен природен газ (LNG) макар уговорката си да прекъсне енергийните си връзки със глобената страна, сочи отчет на Bloomberg. Съобщава се, че нарушаването на договорката с Москва ще коства на виновната компания, финансирана от данъкоплатците, милиарди евро.

Securing Energy for Europe (SEFE), бивше звено на основаната в Берлин Gazprom Germania, доставя съветски полутечен природен газ, създаден в завода в Ямал, като част от завещан контракт. Сделката е подписана преди немските управляващи да поемат контрола и да национализират дъщерното сдружение на Газпром предходната година като част от антируските наказания.

Въпреки че товарът е предопределен за Индия и не е обект на западните наказания, държавната немска компания е подложена на остри рецензии за това, че поддържа енергийни връзки с Русия, даже откакто Берлин даде обещание да спре да употребява съветски газ.

Това опонира на съвсем всичко, което немското държавно управление е казвало в предишното по този въпрос ", съобщи по-рано този месец Кристиан Лейе, член на Народното събрание от опозиционната Лява партия.

" Икономическите инциденти с Русия явно не са толкоз лесни за разрешаване, колкото политиците желаят да ни накарат да имаме вяра. "

SEFE получи пратка от завода за втечняване в Ямал при започване на октомври, като употребява танкера на компанията - Amur River, за по-нататъшно превозване до Индия, заяви изданието.

Германската компания има дълготраен контракт с Yamal LNG. Тя има и настрана дълготрайно съглашение за доставки с индийската компания GAIL. По силата на съглашение с Русия от 2018 година SEFE ще би трябвало да заплаща за съветските товари с полутечен природен газ, даже в случай че те не бъдат превозени до Индия.

" Както всеки дълготраен контракт за доставка, този остарял контракт на SEFE също съдържа доста строги договорни наказания и последствия от отговорността, ако SEFE не извърши договорните си отговорности ", съобщи представител на SEFE, като отхвърли да разяснява съответните условия.

Поглъщането на някогашния Gazprom Germania предходната година струваше на немските данъкоплатци сред 6,3 и 7,7 милиарда евро. Прекратяването на съществуващия контракт с Русия може да коства доста по-скъпо на данъкоплатците в страната. Според груби калкулации разноските за вреди и неустойки могат да възлязат на най-малко 10 милиарда евро, което прави сходен ход малко евентуален, твърди Bloomberg, базирайки се на осведомени с въпроса.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР