Германия притиска САЩ да уточни, дали ще позволи на Юрофайтър

...
Германия притиска САЩ да уточни, дали ще позволи на Юрофайтър
Коментари Харесай

Германия преговаря със САЩ, Eurofighter да носи ядрени бомби

Германия притиска Съединени американски щати да посочи, дали ще разреши на " Юрофайтър Тайфун " на " Еърбъс " да придвижва нуклеарни бомби в границите на общата западна отбрани, което би могло да помогне на Берлин да реши, ще поръчва ли повече самолети, оповестява " Ройтерс ".

Въпреки че не е нуклеарна мощ, в Германия има американски нуклеарни бойни глави в границите на политиката на НАТО за шерване на нуклеарни оръжия и поддържа редица военни самолети " Торнадо ", които могат да ги носят. Новите самолети би трябвало да бъдат сертифицирани от Вашингтон за осъществяване на нуклеарни задачи, развой, който може да отнеме години.

Германското министерство на защитата изпраща през април писмо до американското министерство на защитата, с цел да попита дали стратификацията на европейските самолети е допустима, какъв брой ще коства и какъв брой време ще отнеме. Високопоставени представители на Военновъздушни сили на Съединени американски щати и Пентагон работят, с цел да отговорят на немското питане, разясняват източници пред " Ройтерс ".

Многомилярдното предложение за подмяна на немските 89 " Торнадо ", слага " Юрофайтър Тайфун " против няколко оферти от Съединени американски щати в миг напрежение в трансатлантическите взаимоотношения.

Ръководителите на " Еърбъс ", " Локхийд Мартин " и " Боинг " показват бойните си самолети тази седмица пред министерството на защитата. Официалният търг се чака по-късно тази година. Германското министерство на защитата отхвърля да разяснява.

F-35 на Локхайд ще разполага с нуклеарни благоприятни условия от началото на 2020 година, до момента в който " Юрофайтър " към момента няма да има документ. " Еърбъс " разяснява, че техният аероплан (съвместен план с английските " БАЕ Системс " и италианските " Леонардо " ) може да бъде сертифициран до 2025 година Източници, осведомени с " Юрофайтър " изясняват, че е допустимо самолетът да се преконфигурира, тъй че да придвижва нуклеарни бомби.

Според източници в държавното управление на Съединени американски щати, графикът е упорит, като се има поради, че първо ще се сертифицират F-35 и някои други самолети. Вашингтон предлага това да стане до 7-10 години за " Юрофайтър ", доста над датата, планувана за извеждане от употреба на " Торнадо ", съгласно немски боен източник.

Въпреки че упорстват Европа да усили разноските си за защита, американските представители се тормозят, че ще бъдат изместени от европейските планове за защита, откакто 25-те държави-членки на Европейски Съюз подписаха съглашение през декември, за финансиране, развиване и разрастване на въоръжени сили.

Американски представители не са сигурни, дали " Юрофайтър " може да оцелее в задачата на територията на врага и да пусне атомна бомба без стелт технология, откакто в миг Русия и други евентуални бъдещи врагове са подсилили своите датчици и въздушна отбрана.

F-35 е единственият аероплан, който има такива качества за отбягване на радари, считат те, само че " Боинг " и " Юрофайтър " настояват, че техните самолети могат да работят с съоръжение за блокиране. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР