Германия прие план за привличане на квалифицирана работна ръка от

...
Германия прие план за привличане на квалифицирана работна ръка от
Коментари Харесай

Германия прие план за привличане на работна ръка от държави извън ЕС

Германия одобри проект за привличане на квалифицирана работна ръка от страни отвън Европейския съюз, осведоми " Дойче веле ".

Държавата обезверено се нуждае от медицински служащи, IT специалисти и други квалифицирани служащи. Правителството и бизнесът договориха проект за улеснение на този развой.

Приетият меморандум в края на срещата обрисува проекти за унищожаване на някои бюрократични спънки и прави страната по-привлекателна за непознати служащи.

Какво договориха държавното управление и бизнесът:

Фирмите ще оказват помощ на новите служащи с образованието по немски език, намиране на място за живеене и превъзмогване на бюрократичните препятствия;

Компаниите ще предложат работни места на чужденците;

Правителството се съгласи да форсира визовия развой, тъй че служащите да могат бързо да стартират работа;

Ще се улесни признаването на задгранични квалификации и документи;

Информационният портал на държавното управление " Make it in Germany ", който включва гореща телефонния линия и информация за работа, ще играе по-централна роля.

Германският канцлер приветства срещата като " същински триумф ", като означи, че проектите съставляват смяна в метода на набиране на служащи от чужбина.

Германия се нуждае най-много от инженери, готвачи, обществени служащи, IT експерти и други. Правителството желае да притегли квалифицирани фрагменти от Мексико, Филипините, Бразилия, Индия и Виетнам. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР