Германия прие първия в историята си закон за наемане на

...
Германия прие първия в историята си закон за наемане на
Коментари Харесай

Германия прие закон за наемане на квалифицирани чуждестранни работници

Германия одобри първия в историята си закон за наемане на квалифицирана задгранична работна ръка. Правителството през днешния ден го утвърди и той беше показан пред медиите. Законът улеснява наемането на квалифицирани фрагменти от страни отвън Европейски Съюз, защото в страната има дефицит на работна ръка.

Новият закон планува жители от страни отвън Европейски Съюз, които разполагат с нужната за Германия подготовка, да получат позволение за престой от 6 месеца, с цел да си намерят работа.

През този интервал те би трябвало да разполагат със лични средства за прехрана и да потвърдят задоволително положително равнище на притежаване на немски език. Те няма да имат право на никакви обществени помощи, като разрешителното за престой ще бъде удължено, в случай че си намерят работа.

Германия има намерение по този метод да наеме чиновници в стратегически браншове като информатиката, осведомителните технологии, както и хора за работа в кухните и за грижи за възрастни хора. Липсата на квалифицирана работна ръка е изключително осезателна в дребните и междинни предприятия, които са " сърцето " на немския стопански модел.

Страната е изправена пред застаряване на дейната работна мощ и ще има потребност до 2050 година приблизително годишно от 400 000 служащи от страни отвън Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР