Германия преминава през най-дългата стачка в историята на железопътния оператор

...
Германия преминава през най-дългата стачка в историята на железопътния оператор
Коментари Харесай

Германия преживява най-дългия протест на машинистите

Германия минава през най-дългата стачка в историята на железопътния оператор „ Дойче бан “. Машинистите стачкуват в продължение на 6 дни, като на процедура блокират съвсем напълно трафика.

Една от главните точки на разногласието е настояването на Съюза на немските машинисти (GDL) за понижаване на седмичното работно време от 38 на 35 часа за работещите на смени без загуба на заплащането. „ Дойче бан “ е подготвена да одобри доброволен модел с 37 часа труд на седмица.
Предложението съдържа същото съглашение за заплатите, което сключихме с 18 други железопътни компании в Германия. Сега зависи от господин Зайлер дали ще продължим да стачкуваме.
Филип Грамс – ватман и представител на синдиката GDL

„ Дойче бан “ се е пробвала да предотврати митинга до последния миг, предупреждавайки за пагубни последствия за стопанската система.

 
6-дневната стачка на Ге Де Ел има голямо влияние върху стопанската система. Действията на синдиката нанасят удар на стопанската система в Германия и Европа. Загубите към този момент се усещат в товарните транспорти в Европа.
Аня Брьокер – представител на „ Дойче бан “

Стачката стартира във вторник за товарните влакове и сутринта в сряда за междуградските и районните влакове, обслужвани от „ Дойче бан “.

Засегнатите пасажери изпитват смесени усеща.

Движението на влаковете е мощно затруднено до идващия понеделник.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР