Германия премахва мерките срещу коронавирус от 20 март. Отпадането на

...
Германия премахва мерките срещу коронавирус от 20 март. Отпадането на
Коментари Харесай

Германия отменя мерките срещу вируса от 20 март

Германия отстранява ограниченията против ковид от 20 март. Отпадането на рестриктивните мерки ще стане в три стъпки. След средата на идващия месец наложително ще бъде единствено носенето на маски на закрито и спазването на отдалеченост.

Берлин маха поетапно рестриктивните мерки, защото е минал пика на сегашната вълна на разпространяване на разновидността Омикрон и над 74% от популацията е имунизирано. Решението беше взето на заседание на министър председателите на провинции с федералния кабинет и канцлера Олаф Шолц.

Част от ограниченията обаче ще останат за хората без имунизация.

От идната седмица, когато стартира първият стадий, се позволяват събирания на повече от 10 души.

Във втория стадий, от 4 март, отпада правилото в магазините да бъдат допускани единствено имунизирани или оздравели. Тест също ще е задоволителен за посещаване на ресторант. Отварят се нощните заведения и нощните клубове за хората, които са се тествали или са с три ваксини.

Последният трети стадий, когато се чака цялостното унищожаване на ограниченията, е очакван за 20 март. Ще продължат обаче да се носят маски в затворени пространства, както и да се съблюдават разпоредбите за стерилизация.
ТЕМА преди 3 часа 3102 преди 4 часа 3967 преди 18 часа 2845
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР