Германия премахва мерките срещу корионавирус от 20 март, предаде БНР. Отпадането

...
Германия премахва мерките срещу корионавирус от 20 март, предаде БНР.
Отпадането
Коментари Харесай

Край на мерките в Германия от 20 март

Германия отстранява ограниченията против корионавирус от 20 март, съобщи БНР.

Отпадането на рестриктивните мерки ще стане в три стъпки. След средата на идващия месец наложително ще бъде единствено носенето на маски на закрито и спазването на отдалеченост.

Берлин маха поетапно рестриктивните мерки, защото е минала пика на сегашната вълна на разпространяване на разновидността Омикрон и над 74% от популацията е имунизирано. Решението беше взето на заседание на министър председателите на провинции с федералния кабинет и канцлера Олаф Шолц.

Част от ограниченията обаче ще останат за хората без имунизация.

От идната седмица, когато стартира първият стадий, се позволяват събирания на повече от 10 души. Във втория стадий, от 4 март, отпада правилото в магазините да бъдат допускани единствено имунизирани или оздравели. Тест също ще е задоволителен за посещаване на ресторант. Отварят се нощните заведения и нощните клубове за хората, които са се тествали или са с три ваксини. Последният трети стадий, когато се чака цялостното унищожаване на ограниченията, е очакван за 20 март. Ще продължат обаче да се носят маски в затворени пространства, както и да се съблюдават разпоредбите за стерилизация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР