Германия предупреди Русия, че нарушаването на санкции, включително преместването в

...
Германия предупреди Русия, че нарушаването на санкции, включително преместването в
Коментари Харесай

Германия: Скандалът с турбините е сериозен проблем с Русия

Германия предизвести Русия, че нарушаването на наказания, в това число преместването в Крим на четири газови турбини, доставени на Русия от компанията Siemens, обтяга политическите връзки сред двете страни, съобщи Reuters.

Говорител на външното министерство съобщи, че немското държавно управление няколко пъти е обръщало внимание на Русия за заплаха от нарушение на съществуващите наказания и противозаконни дейности на съветски компании.

Според него съветският президент Владимир Путин е уверил по времето на доставката тогавашния немски министър на стопанската система Зигмар Габриел, че турбините не са за Крим.

"Правителството още веднъж подсети на Русия за тези уверения и посочи, че такова огромно нарушение на глобите би натоварило с ново задължение германско-руските връзки ", сподели представителят.

Siemens се пробва да се дистанцира от абсурда, като стопира доставките на енергийно съоръжение за съветски държавни компании и преразглежда споразуменията за доставка.



Европейският съюз наложи на Крим наказания, свързани с енергийното съоръжение, откакто Русия анексира полуострова през 2014 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР