Германия предотврати опит за терористична атака срещу израелското посолство в

...
Германия предотврати опит за терористична атака срещу израелското посолство в
Коментари Харесай

Германия предотврати терористична атака срещу израелското посолство в Берлин - Булевард България

Германия предотврати опит за терористична офанзива против израелското посолство в Берлин. Органите за сигурност на страната са задържали в събота 28-годишния либийски жител Омар А. - покровител на терористичната организация " Ислямска страна ".

Той упрекнат за това, че " най-късно през октомври 2024 година е възнамерявал да извърши високопрофилно нахлуване с огнестрелно оръжие против израелското посолство в Берлин “.

За да възнамерява офанзивата, обвиненият е обменял информация с член на " Ислямска страна " посредством чат приложение, оповестяват немски медии.

Според изданието " Bild " немските органи за сигурност са били предизвестени за плануваната офанзива от „ задгранична работа “. По информация на " Spiegel " въпросната неназована работа е разбрала за мъжа посредством прихваната история на връзката им.

От изказване на Федералната прокуратура в неделя излиза наяве, че апартаментът на 28-годишния мъж се е намирал в приюта за търсещи леговище в Бернау. Той е бил претърсен, само че в него не са открити оръжия или експлозиви.

В окръг Рейн-Зиг в Северен Рейн-Вестфалия службите за незабавна помощ са претърсили и различен апартамент - в него е живял родственик на мъжа, само че все още той не е обвинен и не се счита за забъркан в закононарушението.

Федералният министър на вътрешните работи Нанси Файзер (ГСДП) разяснява предотвратената терористична офанзива, като акцентира смисъла на отбраната на израелските и еврейските институции в страната.

" Действаме с оптималната зоркост и внимание пред сериозната опасност, която съставлява ислямисткото, антисемитското и антиизраелското принуждение “, сподели тя.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР