Германия предлага Северна Македония и Албания да бъдат разделени, с

...
Германия предлага Северна Македония и Албания да бъдат разделени, с
Коментари Харесай

ЕС иска да преговаря с Македония, но не и с Албания

Германия предлага Северна Македония и Албания да бъдат разграничени, за реализиране на компромис сред държавите-членки на Европейски Съюз на 15-ти октомври, оповестява македонската организация МИА.
Според проекта, препоръчан на министрите на 28-те страни от Европейски Съюз, е вероятен компромис сред тези, които се пробват да интегрират балканските страни към Евросъюза и тези, които са срещу като Франция, Холандия и Дания.
Съвсем скоро немският Бундестаг гласоподава за начало на договарянията с Македония и Албания, само че с спомагателни условия за Тирана.
В предварителния текст на заключенията на Съвета на министрите се предлага Северна Македония да стартира договаряния в края на тази година, само че не и Албания.
Текстът гласи: " С оглед на постигнатия прогрес, Европейски Съюз взема решение да стартира договаряния за присъединение със Северна Македония " и се показва, че първото взаимно междуправителствено съвещание би трябвало да се състои до края на 2019 година
Въпреки че първичният вид е включвал същия текст и във връзка с Албания, при последната версия той е отхвърлен и не се предлага дата за първо междуправителствено съвещание с Тирана. Вместо това се изброяват няколко от предходните условия, на първо място в региона на правораздаването и битката срещу корупцията.
Приемането на тези изводи ще зависи от Франция, като решението ще бъде взето персонално от Еманюел Макрон, предава Reuters, като се базира на дипломатически източник.
Както е известно, Холандия, която също е с огромни запаси към разширението на Евросъюза, е склонна повече за договаряния с Македония, в сравнение с с Албания.
Въпреки че е планувано решението да бъде взето на 15-ти октомври в Люксембург, не е изключено досието да се съобщи на държавните и държавни ръководители, където Меркел и Макрон може да се опитат да реализират компромис.
Възможни са два разновидността: да се слагат спомагателни условия преди започването на договарянията, или да се разделят Албания и Македония.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР