Германия поведе с една победа срещу Австралия в срещата от

...
Германия поведе с една победа срещу Австралия в срещата от
Коментари Харесай

Германия смени тенисист и поведе на Австралия за Купа Дейвис

Германия поведе с една победа против Австралия в срещата от първия кръг в Световната група на Купа " Дейвис ", импровизирано международно отборно състезание по тенис за мъже. В Бризбейн Тим Пютц и Ян-Ленард Щруф завоюваха трагично на двойки с 6:4, 6:7 (1), 6:2, 6:7 (4), 6:4 против Мат Ебдън и Джон Пиърс. Първоначално германците бяха декларирали Петер Гойовчик за сътрудник на Тим Пютц, само че в следствие на корта излезе Шруф.

Следващият мач опълчва Ник Кириос и Александър Зверев. Победителят от дуела сред Австралия и Германия ще играе на четвъртфиналите от 6 до 8 април против спечелилия мача сред Англия и Испания. Австралийците имат 28 трофеи в Купа " Дейвис ", последната от които завоюваха през 2003 година след победа с 3:1 над Испания в Мелбърн, само че от този момент тимът не е достигал до финала на конкуренцията, макар че на два пъти в предходните три сезона игра полуфинал.

Последният край на Германия пък е през 1993 година, когато побеждава точно Австралия с 4:1 и печели третия си трофей в шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР