Германия постигна споразумение с Европейската комисия е-горивата да получат изключение

...
Германия постигна споразумение с Европейската комисия е-горивата да получат изключение
Коментари Харесай

Германия и ЕК се разбраха: е-горивата удължават живота на ДВГ

Германия реализира съглашение с Европейската комисия е-горивата да получат изключение и да могат да се употребяват в моторите с вътрешно горене и след 2035 година, предават международните организации, базирайки се на изказвания от Брюксел и Берлин. Така на процедура Volkswagen Group реализира своето, защото концернът е най-големият последовател на синтетичните горива.

Така към този момент не би трябвало да има спънка новата мярка да влезе в действие, тя касае нулеви излъчвания в новите коли от 2035 година

Споразумението, което ще удължи живота на ДВГ, бързо беше наказано от съперниците му, измежду които най-гласовита е Франция.

Германия искаше гаранции, че новите коли с ДВГ могат да бъдат продавани след крайния период, в случай че работят с е-горива - искане, подкрепено от Porsche и компании от най-мощната европейска автомобилна промишленост.

„ Постигнахме съглашение с Германия за бъдещото потребление на е-горива в колите “, разгласи в Туитър Франс Тимерманс, началник на политиката на Европейски Съюз за климата.

Германският министър на превоза Фолкер Висинг удостовери това. Изискването е въпросните синтетични горива да са неутрални по отношение на СО2.

Очаква се скоро да има гласоподаване - може би още във вторник, което дефинитивно да въдеде регламента, откакто то пропадна поради ветото на Германия по-рано този месец, а трябваше да е условност.

Още по тематиката ч етете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР