Германия посреща цените на газа с фонд за 200 млрд.

...
Германия посреща цените на газа с фонд за 200 млрд.
Коментари Харесай

Германия посреща цените на газа с фонд за 200 млрд. евро

Германия посреща цените на газа с фонд за 200 милиарда евро. 

Това разгласи на брифинг канцлерът Олаф Шолц.

" Германското държавно управление ще направи всичко по силите си, с цел да понижи цените. Сега слагаме огромен предпазен чадър ", акцентира той.

Освен това Шолц показа, че " таванът на цените на силата ще пристигна неотложно ", тъй като се чака експертната комисия " да организира незабавни съвещания и да показа оферти ", съобщи нюз.бг.

Планът ще включва спирачка на цените на природния газ, която ще бъде финансирана посредством Фонда за икономическа стабилизация, употребен преди този момент по време на рецесията, породена от пандемията на ковид.

По време на брифинга немският министър на стопанската система Роберт Хабек изрази опасения, че актуалната енергийна рецесия, пред която е изправена страната, ще " докара до обществена и икономическа рецесия ".

Миналата седмица държавното управление на страната разгласи, че се е съгласило да национализира най-голямата компания за импорт на газ в страната - Uniper. По този метод се уголемява държавната интервенция в промишлеността, с цел да се предотврати дефицита на сила вследствие на войната на Русия в Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР