Германия посреща католическия Великден с пет дни пълна национална карантина.

...
Германия посреща католическия Великден с пет дни пълна национална карантина.
Коментари Харесай

Ще се отразят ли строгите ограничения в Германия на изборния ден?

Германия посреща католическия Великден с пет дни цялостна национална карантина. Причината е по-силната трета вълна на COVID-19.

След траяла повече от 15 часа среща на управително равнище тази заран, Германия осъмна с новината, че в дните по Великден ще са най-сериозните ограничавания от началото на пандемията до този миг.

Ето какво включват ограниченията и първи реакции на българите там.

От 1 до 5 април икономическият, културният и публичният живот в страната ще бъдат " замразени ". Ще затворят даже питателните магазини.

Контактите сред хората се лимитират до две семейства или не повече от 5 души. Събирания на публични места са изцяло неразрешени.

„ 1 април, четвъртък, и 3 април за първи път ще бъдат почивни дни и ще важат доста интензивни ограничавания, както и възбрана за събиране на хора в дните от 1 до 5 април. Ще има един продължен интервал на отмора по Великден. За тези пет дни важи правилото - " Оставаме у дома! “, съобщи канцлерът Ангела Меркел.

Драстичните ограничавания съответстват с деня на вота.

„ Според мен и въз основата на диалозите, които повеждам с другите доброволци, това ще има дребен отрицателен резултат върху изборите. Може би ще се показват в обичайното за Германия малко съществуване на превоз в неделните дни “, счита Николай Йочколовски, доброволец в Дюселдорф.

Очакванията на доброволците са, макар новите ограничавания и евентуално затрудненото напредване с публичен превоз в изборния ден, интензивността да бъде висока.

„ Очакваме огромни опашки да има този път, макар многото секции в Германия. Но насочвам зов никой да не се демотивира от тези нови условия, тъй като те действително още не афектират върху изборния развой. Няма никакво посочено ограничаване за изборния развой към този момент “, добави Николай Йочколовски.

Сънародници насочиха и въпроса дали рестриктивните мерки ще рефлектират върху изборния ден, и в обществените мрежи.

От Външното ни министерство оповестиха за bTV, че дипломатическите ни представители наблюдават обстановката и са в контакт с немските управляващи. Към момента няма информация новите ограничения да засягат напредването на жителите и достъпа им до изборните секции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР