Германия подкрепя пълноправното членство на Украйна в Европейския съюз в

...
Германия подкрепя пълноправното членство на Украйна в Европейския съюз в
Коментари Харесай

Шолц: Инвестирайте в Украйна като в бъдеща страна от ЕС

Германия поддържа пълноправното участие на Украйна в Европейския съюз в бъдеще и страната би трябвало да бъде възобновена, като се вземе поради тази вероятност. Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц в речта си на откриването на 5-ия Германо-украински бизнес конгрес в Берлин, оповестява " Укринформ ".

Той напомни, че на 23 юни водачите на страните членки на Европейски Съюз са дали на Украйна статут на претендент за участие в блока.

" По този начин ние също носим отговорност за това, което всички схванаха доста от дълго време след Майдана - Украйна е част от европейското семейство. Говоря доста съществено и разбирам всички последици от това - ние желаеме Украйна да стане част от Европейският съюз ", акцентира Шолц.

Той добави, че това решение е сигнал към частните вложители: който през днешния ден влага във възобновяване на Украйна, ще влага в страна, която ще бъде част от Европейски Съюз и от общия европейски пазар.

Според немския канцлер това се отразява и на самия развой на възобновяване на Украйна, който би трябвало да се извърши, имайки поради, че Украйна един ден ще стане пълновръстен член на Европейски Съюз.

" Това значи, че както в логистиката, по този начин и в превоза би трябвало да се работи по този начин, че веднага да се " върже " Украйна към вътрешния европейски пазар. Т.е. би трябвало да се отворят пътища за експорт на украинските артикули за украинските компании. В същото време не би трябвало да забравяме околната среда и екологичното земеделие ", означи Шолц.

Той добави, че е належащо освен да се възвърне разрушеният енергиен бранш на Украйна, който в този момент е приоритет, само че и да се увеличи успеваемостта, да се развие износът на електрическа енергия от страната към Европейски Съюз и да се укрепи украинската енергийна система.

" В Украйна има слънце и вятър - това са доста положителни предпоставки тя да бъде не просто директна страна, а експортьор на възобновима сила. Вече е подписано първото съглашение сред украински и немски предприятия и знаем, че има огромен капацитет ", безапелационен бе Шолц.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР