Германия подкрепя България да получи дерогация при европейско ембарго върху

...
Германия подкрепя България да получи дерогация при европейско ембарго върху
Коментари Харесай

Германия подкрепя дерогация за България за при европейско ембарго за руския петрол

Германия поддържа България да получи дерогация при европейско ембарго върху съветския нефт, разгласи президентът Румен Радев при визитата си в Берлин, където през днешния ден се срещна с президента Франк-Валтер Шайнмайер и с федералния канцлер Олаф Шолц.

България и Германия са в сходни позиции във връзка с газовите доставки, разяснява президентът Румен Радев във втория ден от визитата си в Берлин:

„По отношение на диверсификацията на газа ще е належащо време и доста старания за създаване на нужната инфраструктура, с нови контракти, тъй че това да се случи. По-важното е, че имаме цялостното схващане и поддръжка на немската страна за дерогацията и за България за вноса на петрол“, разяснява президентът.

Радев бе помолен за коментар върху пакета от антиинфлационни ограничения, който бе обявен от държавното управление:

„Знаете, че от дълго време приканвам за отворен, градивен разговор, за дълготрайни решения за превъзмогване на енергийната, икономическа и обществена рецесия, за предвидимост във връзка с бизнеса и жителите, тъй че това е едно дълго чакано решение “, съобщи президентът, като акцентира, че чака и ограничения, ориентирани към жителите.

„Такива решения би трябвало да бъдат вследствие на ангажирана политика, а не под натиска на улицата и евентуални митинги. Затова и българското общество продължава да чака ясна енергийна стратегия“, разяснява президентът Румен Радев.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР