Германия победи с 4:3 (1:0, 3:1, 0:2) шампиона Канада и

...
Германия победи с 4:3 (1:0, 3:1, 0:2) шампиона Канада и
Коментари Харесай

Германия сензационно детронира Канада, ще играе финал в хокея

Германия победи с 4:3 (1:0, 3:1, 0:2) първенеца Канада и се класира за първи път в историята си за финала на Олимпийските игри по хокей на лед при мъжете.

В разногласието за златното отличие Германия ще срещне Олимпийските спортисти от Русия, като срещата е в неделя в 6:10 часа сутринта българско време. Канадските хокеисти пък ще имат тъкмо 24 часа, с цел да се възстановят преди мача за бронза с Чехия. Германия си подсигури сензационната победа с доста нападателна игра в първия половин час на мача. Брукс Масек даде задатък на Германия в 15-ата минута на мача.

В четвъртата минута на втората третина Матиас Плахта повиши на 2:0, а три минути по-късно резултатът доби сензационни измерения, откакто Франк Мауер повиши на 3:0 с извънредно технично осъществяване. Жилбер Брюле върна едно попадение за канадците в 29-ата минута на срещата, само че четири минути по-късно Германия стигна до четвърти гол. прецизен бе бранителят Патрик Хагер, който се разписа с удар от синята линия при числено предимство.

Четвъртият гол несъмнено разсъни Канада и олимпийските първенци от Ванкувър и Сочи имаха тотална доминация във втората част на срещата. "Кленовите листа " започнаха да играят извънредно нападателно, на доста висока скорост, а немската защита несъмнено изнемогваше, което докара до серия от двуминутни санкции. Само 2 минути и 42 секунди след старта на третата част Канада понижи на 2:4 посредством Мат Робинсън, а 10 секунди преди финалната сирена Дерик Рой осъществя и трети гол за Канада, този път при числено предимство за 3:4.

В оставащите 10 минути до края на мача шайбата непрекъснато бе в третината на германците, само че храбрата игра на Бундестима в отбрана и известната доза шанс им разреши да запазят задатъка си, макар че в последната третина Германия насочи едвам един удар към вратата на Канада./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР