Германия победи изненадващо с 3:2 Финландия в мач от група

...
Германия победи изненадващо с 3:2 Финландия в мач от група
Коментари Харесай

Победи на Германия и Швеция на Световното по хокей

Германия победи изненадващо с 3:2 Финландия в мач от група " Б " на Световното състезание по хокей на лед, а първенецът Швеция се наложи с 5:3 против Швейцария в другия поток и продължи победния си ход.

Маркус Айзеншмид вкара победния гол за германците две минути след началото на продължението и по този метод Бундестимът зае шесто място в класирането с актив от седем точки. Лидер в групата с 16 пункта е тимът на Съединени американски щати, който по-рано денем разгроми Норвегия с 9:3, а Финландия е на второ място с 13 точки. И американците, и скандинавците обаче имат сигурни места на четвъртфиналите.

Само ден след успеха с 5:1 над Канада, Еели Толванен даде задатък на Финландия в първата третина против германците, които съумяха да насочат единствено два изстрела в частта. Втората обаче стартира с изравнителен гол на Фредерик Тифелс, а Бьорн Круп се разписа за 2:1. Себастиан Ахо изравни за финландците единствено 2:06 минути преди сирената, само че Айзеншмид беше прецизен в спомагателната част и Германия завоюва срещата.

Защитаващият купата си тим на Швеция записа шестата си победа в шампионата, откакто се наложи с 5:3 над Швейцария. Патрик Хорнквист, който се причисли към тима си след отпадането на „ Питсбърг “ от плейофите в НХЛ, вкара още в първия си мач, а Джон Клингберг, Микаел Беклунд, Адам Ларшон и Магнус Пааярви означиха по още един гол.

Националният отбор на Швеция, който е сигурен четвъртфиналист, води в група " А " със 17 точки, следван от Русия с 13, Чехия с 12 и Швейцария с девет.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР