Германия планира да приеме около 1500 мигранти, които живеят в

...
Германия планира да приеме около 1500 мигранти, които живеят в
Коментари Харесай

Германия планира да приеме около 1500 бежанци от гръцки острови

Германия възнамерява да одобри към 1500 мигранти, които живеят сега на гръцки острови, като ще даде преимущество на фамилии с деца, които към този момент са получили предпазен статут в Гърция, съобщи ДПА.

Според източници на организацията немският канцлер Ангела Меркел и министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер са се договорили по този проект, откакто държавното управление бе подложено на напън да реагира по-бързо след опустошителния пожар в лагера Мория на остров Лесбос. Предложението към този момент е било разисквано с Атина.

Около 12 000 души живееха в пренаселения бежански лагер Мория. Смята се, че пожарът в центъра предходната седмица е бил съзнателно запален от негови жители. Инцидентът възобнови дебата в Европейски Съюз за това кой би трябвало да поеме отговорността за мигрантите, които незаконно или без документи влизат на територията на Европейски Съюз, показва ДПА.

Германия към този момент се ангажира предходната седмица да одобри 100-150 деца в границите на взаимна европейска самодейност, ориентирана към малолетните мигранти без компаньон, напомня организацията. Този ход обаче бе подложен на критика от политическите партии в страната като незабележим на фона на филантропичната рецесия, с която се сблъсква партньорката в Европейски Съюз Гърция - постоянно входен пункт за бежанците, които се пробват да доближат до по-богатите европейски страни от Близкия изток и Северна Африка.

Преди пет години немският канцлер Ангела Меркел бе приветствана от интернационалната общественост за едностранното решение да отвори границите на Германия за стотици хиляди мигранти в разгара на бежанската рецесия в Европа. Това решение обаче се отрази на нейната известност вкъщи и предшества възхода на крайнодясната партия Алтернатива за Германия, напомня ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР