Германия планира да отложи затварянето на последните си три атомни

...
Германия планира да отложи затварянето на последните си три атомни
Коментари Харесай

Уолстрийт джърнъл: Германия планира да отложи затварянето на последните си три атомни централи

Германия възнамерява да отсрочи затварянето на последните си три атомни централи на фона на възможния енергиен дефицит тази зима, откакто Русия понижи внезапно доставките на природен газ за страната. Това оповестява в. " Уолстрийт джърнъл ", базирайки се на немски публични лица.

Макар и краткотрайно, това решение би било първото оттегляне от политиката за отвод от атомната сила в Германия, чийто основи бяха сложени при започване на 21 век и която с времето получи необятна политическа поддръжка, отбелязва американското издание.

За да влезе в действие, решението за отсрочване на затварянето на немските атомни централи би трябвало да бъде утвърдено публично от кабинета на немския канцлер Олаф Шолц и евентуално ще би трябвало да бъде гласувано в Народното събрание на страната. Някои детайлности към момента се разискват, са декларирали пред " Уолстрийт джърнъл " трима високопоставени представители на немското държавно управление.

За да се стигне до решение на държавното управление, би трябвало да бъдат изчакани резултатите от изследване, което прави оценка енергийните потребности на Германия. То ще бъде приключено през идващите седмици, само че резултатът от него е " превдварително решен въпрос ", съгласно немските представители.

Въпреки че седмици ни разделят от публично решение, немското държавно управление счита, че има две основни аргументи, които разрешават краткотрайно да бъде удължена употребата на трите атомни централи, които към сегашния миг се чака да бъдат затворени на 31 декември. Едната причина е, че Германия е изправена пред евентуален дефицит на природен газ, а другата е, че удължаването на живота на реакторите не е рисковано, означават формалните лица.

" Реакторите са безвредни до 31 декември и явно ще останат такива и след 31 декември ", безапелационен е почитан представител, представен от " Уолстрийт джърнъл ".

Източник: Българска телеграфна агенция

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР