Германия планира да изплати 22 млрд. евро на компании и

...
Германия планира да изплати 22 млрд. евро на компании и
Коментари Харесай

Германия планира 22 милиарда евро помощ за бизнеса през първото полугодие на 2021 г.

Германия възнамерява да изплати 22 милиарда евро на компании и на самонаетите лица от януари до юни 2021 година, като помощ за справяне с последствията от пандемията от COVID-19, заяви Ройтерс, базирайки се на осведомени с въпроса източници.

Освен това, финансовият пакет помощи, който ще компенсира компаниите, наранени от ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид, ще доближи до 14 милиарда евро през този месец. Първоначално се очакваше държавното управление да изплати 10 милиарда евро.

От немското държавно управление чакат стопанската система на страната да се свие по-малко от първичните прогнози, като това се дължи на мощното икономическо показване през лятото. Втората вълна от пандемията, която удари страната през последните месеци, обаче хвърля хвърля сянка върху вероятностите за напредък през 2021 година

Като част от новите ограничения против икономическите последици от COVID-19, фирмите могат да получат до 200 хиляди евро на месец, с цел да покрият закрепени разноски като наем, до момента в който самонаетите лица могат да получат до 5000 евро.

„ Германия разполага с задоволителна фискална мощност, с цел да предложи повече избавителни ограничения и тласъци, в случай че има потребност от такива в борбата с резултата от пандемията “, заявит финансовият министър Олаф Шолц в четвъртък.

По думите му Германия възнамерява да заеме общо над 300 милиарда евро тази и идната година. Шолц е безапелационен, че деликатно би трябвало да се реши кои помощни ограничения ще бъдат от най-голяма изгода.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР