Германия отново ще връща бежанци и мигранти в други държави

...
Германия отново ще връща бежанци и мигранти в други държави
Коментари Харесай

Германия възобновява връщането на бежанци в други страни от ЕС

Германия още веднъж ще връща бежанци и мигранти в други страни от Европейския съюз в сходство с Дъблинското съглашение. Това удостовери немското министерство на вътрешните работи в отговор на въпрос от организация ДПА.
Регламентът от Дъблин допуска, че мигрантите би трябвало да аплайват за леговище в страната, в която за първи път са минали границата на Европейски Съюз. В тази връзка немските управляващи имат право да ги експулсират в съответните страни, с цел да бъде спазвана тази наредба.
„ В сходство с премахването на рестриктивните мерки за трансгранично пътешестване, както и предизвестията за пътувания до Европейски Съюз, придвижването за пренасяне на избрани лица за предаването им също е обновено “, се споделя в изказване на немското министерство на вътрешните работи. Този развой бе спрян на 23 март заради пандемията на ковид.
Поетапно обновяване на процедурата Възобновяването на процедурата се прави на стадии. На първия стадий става дума за предаването на бежанците в прилежащи на Германия страни като превозването им се прави по шосе. След това - до по-далечни страни - участници в Дъблинското съглашение, също така по въздух и „ основно с чартърни полети “.
За да се предотврати разпространяването на коронавирусната зараза, се подхващат нужните превантивни ограничения. Тези, които демонстрират признаци на зараза или имат лабораторно удостоверение на болестта, могат да останат в Германия, до момента в който не се възстановят изцяло.
Притокът на бежанци в Европейския съюз, след видим спад, породен от ковид през април, през май още веднъж внезапно се усили. Миналия месец Европейската гранична работа Фронтекс записва съвсем 4300 случая на нерегламентирано прекосяване на граници на Европейски Съюз по главните миграционни направления - съвсем три пъти повече спрямо април, заяви групата Funke на 14 юни, базирайки се на статистически данни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР