Германия открива днес първите центрове за задържане на мигранти, предаде

...
Германия открива днес първите центрове за задържане на мигранти, предаде
Коментари Харесай

Германия отваря първите центрове за задържане на мигранти

Германия открива през днешния ден първите центрове за задържане на мигранти, съобщи Българска телеграфна агенция. Те ще са в Бавария.

Те са част от проекта на вътрешния министър Хорст Зеехофер за понижаване броя на претендентите за леговище в Германия посредством забързването на процеса по разглеждане на молбите и за депортиране на неодобрените претенденти.

Планът на Зеехофер за задържането на хората по границите докара до политическа рецесия през юни, която заплаши обичайния съюз сред Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел и Християнсоциалния съюз (ХСС).

За да преодолеят рецесията, Меркел и Зеехофер се споразумяха идващите на южната граница с Австрия претенденти за леговище да бъдат арестувани в директни центрове, до момента в който бъде изяснено дали имат право на такова.

Германските провинции отложиха отварянето на центрове, като се изключи Бавария. Всеки от центровете ѝ ще одобри сред 1000 и 1500 души.

Критиките против центровете обаче са доста. Религиозни групи, бранители на правата на бежанците и опозиционни партии подлагаха на критика проекта, като нарекоха центровете лагери за депортиране и подчертаха заплахата от сегрегация на мигрантите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР