Германия определи правилата за борба с коронавируса за есента и

...
Германия определи правилата за борба с коронавируса за есента и
Коментари Харесай

Германия определи правилата за борба с коронавируса за есента и зимата

Германия дефинира разпоредбите за битка с ковид за есента и зимата , като на държавните управления на провинциите е позволено да постановат при нужда спомагателни ограничавания, съобщи ДПА.

Горната камара на федералния парламент (Бундесратът) утвърди през днешния ден пакета от ограничения , признати предходната седмица от долната камара - Бундестага. В лечебните заведения, приютите и лекарските кабинети ще бъдат наложителни защитните маски вид FFP2. Това ще се отнася и за влаковете, пътуващи на дълги дистанции. Посетителите на лечебни заведения и приюти ще би трябвало да показват негативен тест за ковид.

За децата от 6 до 13 години ще бъдат задоволителни елементарни хирургически маски . В самолетите обаче няма да са нужни маски.

Според министъра на опазването на здравето Карл Лаутербах в този момент страната е добре готова .

От 1 октомври локалните управляващи ще вземат решение дали да вкарват наложително носене на маски в локалните влакове и рейсове или в магазини, заведения за хранене и други пространства. Понастоящем в 16-те федерални провинции е в действие наложително носене на маски в публичния превоз.

В учебните заведения и занималните тестванията стават наложителни , а носенето на маски ще става наложително по нужда в обособени паралелки с деца на 11 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР