Германия определи Испания и Холандия като райони с висока честота

...
Германия определи Испания и Холандия като райони с висока честота
Коментари Харесай

Германия карантинира пристигащи от Испания и Холандия

Германия дефинира Испания и Холандия като региони с висока периодичност на ковид, което значи, че неимунизираните пасажери, връщащи се от тези страни, ще би трябвало да се карантинират за минимум пет дни, съобщи " Ройтерс ".

Този ход съответствува с лятната учебна почивка в Германия, когато доста фамилии почиват в двете страни. Докато близо половината германци са освободени от разпоредбите за карантина, защото са с 2 дози ваксина против COVID-19, единствено към 2% от тези лицата под 18-годишна са изцяло имунизирани.
 Над 80% от новозаразените с COVID-19 в Испания са измежду неимунизирани хора
Над 80% от новозаразените с COVID-19 в Испания са измежду неимунизирани хора

Само 5,5% от новозаразените през последните 24 часа са хора, които са били изцяло имунизирани

Решението на управляващите в страната евентуално ще бъде посрещнато с яд от голямата туристическа промишленост в Испания, макар че през последните няколко седмици страната означи растеж на броя на диагностицираните случаи на COVID-19. Броят скочи пет пъти сред средата на юни и средата на юли. Испанското министерство на туризма съобщи в петък, че няма да разяснява решението на Германия. Испанските управляващи обявиха, че с напредъка, реализиран във имунизирането на популацията, броенето на случаите към този момент не е верният метод за оценка на епидемиологичната обстановка.

Испания записва 624 нови случая на COVID-19 на 100 000 души през 14-те дни до края на предходната седмица , до момента в който Холандия има 670 случая, съгласно данните от Европейския център за профилактика и надзор на болесттите. Това се съпоставя със 17 в Германия.

Испанският министър на опазването на здравето Каролина Дариас съобщи в петък, че всичко демонстрира, че , с цел да се борят с по-нататъшното разпространяване на заболяването.
 Холандия връща Коронавирус ограничения след скок на инфектирани
Холандия връща Коронавирус ограничения след скок на инфектирани

Само седмици след анулацията им

Холандия разгласи предходната седмица, че

Германското карантинно условие за пасажери от райони с висока периодичност не се ползва за пасажери, които са преболедували COVID-19 през последните шест месеца.

Промените за Испания и Холандия влизат в действие от идващия вторник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР