Германия одобри нов закон за имиграцията, насочен към привличане на

...
Германия одобри нов закон за имиграцията, насочен към привличане на
Коментари Харесай

Германия одобри нов закон за имиграцията - търси квалифицирани кадри

Германия утвърди нов закон за имиграцията , ориентиран към привличане на квалифицирани служащи, за справяне с невиждания дефицит на работна ръка, който забавя стопанската система на страната, предава Ройтерс.

Новият закон, който е подсилен от ръководещата лявоцентристка партия ГСДП, демократичната СвДП и Зелените, получи 388 гласа " за ", до момента в който 234 депутати гласоподаваха " срещу " и 31 се въздържаха.

Консервативният парламентарен блок, формиран от опозиционната ХДС и баварската сестринска партия ХСС, гласоподава срещу закона, потвърждавайки, че той ще улесни проникването на неквалифицирани служащи .

Партията от крайната десница AfD също гласоподава срещу закона.

Новият закон включва точкова система, която ще понижи трудностите за претендентите според от техните професионални квалификации, възраст и езикови умения.

По-рано през тази година Асоциацията на немските търговско-промишлени камари (DIHK) заяви, че н пъкъл половината немски компании се борят да попълнят свободните работни места заради липса на квалифицирани служащи.

Проучване на DIHK, извършено измежду 22 000 компании, демонстрира, че дялът на фирмите, които се сблъскват със усложнения при назначението, е на най-високо равнище досега, като 53% регистрират дефицит.
 Германия обмисля да дава по-лесно поданство
Германия обмисля да дава по-лесно поданство

Има обаче опасения, че сходен ход може да насърчи незаконната имиграция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР