Германия очаква до края на годината да се проведе първото

...
Германия очаква до края на годината да се проведе първото
Коментари Харесай

Берлин е за начало на преговорите със Скопие до края на годината

Германия чака до края на годината да се организира първото междуправителствено съвещание и да стартират. Според Берлин, който сега ръководи Съвета на Европейски Съюз, Скопие извършва изискванията и би трябвало да стартира колкото е допустимо по-скоро договаряния с Европейски Съюз, заяви МИА.
След срещата си с министъра по европейски въпроси Никола Димитров немският му сътрудник Михаел Рот съобщи, че Германия възнамерява да стартира с организацията на първото междуправителствено съвещание и да стартират договарянията за присъединение. „ Оптимисти сме, че можем да стартираме с договарянията преди края на нашето председателство. В момента имаме плодотворни и позитивни диалози с останалите държави-членки на Европейски Съюз, които би трябвало да приключат с контракт за рамката на договарянията по присъединение ”, сподели немският министър за Европа.
Според Рот, Македония извършва изискванията и в този момент е вярното време Европейски Съюз да стартира договарянията колкото е допустимо по-скоро.
 Кючюк към Османи: Работата на политиците, зависи от решенията на историческата комисия Кючюк към Османи: Работата на политиците, зависи от решенията на историческата комисия
Евродепутатът на Обнови Европа / Движение за права и свободи Илхан Кючюк и министърът на външните работи Буяр Османи, който е на работно посещаване в Брюксел прочие..
Агенцията напомня, че външният министър също поддържа началото на договарянията да стартират до края на тази година. Относно поставените от България спомагателни условия той счита, че решенията по отворени въпроси би трябвало да се търсят на двустранна основа и че е оптимист, че тези въпроси скоро ще бъдат решени.
Македонският външен министър Буяр Османи счита, че председателството на Германия дава извънреден късмет страната да стартира с осъществяването на втория стратегически приоритет – участие в Европейски Съюз.
Следващата седмица Османи ще посети България в опит да откри решение за поставените от България условия за осъществяване на първото междуправителствено съвещание за начало на договарянията.
Припомня се, която сподели, че добросъседските връзки са едно от изискванията и аршин за участие в Европейски Съюз и не е нещо, което София си е измислила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР