Германия очаква да получи 3,8 милиона дози от новоодобрената ваксина

...
Германия очаква да получи 3,8 милиона дози от новоодобрената ваксина
Коментари Харесай

Германия ще получи 3,8 млн. дози от COVID ваксината на Novavax през първото тримесечие

Германия чака да получи 3,8 милиона дози от новоодобрената ваксина на компанията Novavax до 20 март, информира във вторник здравното министерство на страната. По този метод държавното управление се стреми да убеди неимунизираните германци да се ваксинират, оповестява БНР.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30169
Германия ще получи 1,4 милиона дози през седмицата, започваща на 21 февруари, и би трябвало да получи останалите от контрактуваните 3,8 милиона дози през идващите няколко седмици.

През тази година се чака Novavax да достави в Германия общо 34 милиона дози от своята Covid ваксина. Пратката е част от договорката на американския производител на медикаменти за доставка на до 200 милиона дози за 27-те страни членки на Европейския съюз, показва Ройтерс.

Covid имунизацията на Novavax е въз основата на протеини, като тя беше утвърдена от Европейската организация по медикаментите (EMA) през декември. Тази ваксина употребява различна технология както на иРНК имунизациите на Pfizer/BioNTech  и Moderna, по този начин и на векторните ваксини на AstraZeneca и Johnson & Johnson.

Това би могло да убеди колебаещите се германци, които са скептични по отношение на новата технология на иРНК имунизациите и нейните дълготрайни резултати, да си слагат по-традиционната ваксина на Novavax и да усилят % на имунизация в Германия, който е по-нисък от другите западноевропейски страни.

Данни от две огромни изследвания демонстрират, че имунизацията на Novavax има резултатност от към 90%, като американската фармацевтична компания също по този начин уточни, че тя е ефикасна за генериране на имунен отговор против по-инфекциозния вид Омикрон.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30169  Доц. Кунчев разкри ще има ли смяна в периодите на документите

Доц. Кунчев разкри ще има ли смяна в периодите на документите  Ето по какъв начин се популяризира COVID-19 в Перник Ето по какъв начин се популяризира COVID-19 в Перник  Отново: Повече оздравели и по-малко инфектирани с COVID-19 в Русе Отново: Повече оздравели и по-малко инфектирани с COVID-19 в Русе
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР