Германия очаква да има 14 млн. електрически и и рlug-іn

...
Германия очаква да има 14 млн. електрически и и рlug-іn
Коментари Харесай

Германия очаква 14 млн. електрически и хибридни автомобили по пътищата си до 2030 г.

Германия чака да има 14 млн. електрически и и рlug-іn хибридни коли по пътищата си до 2030 година, съобщи Блумбърг.

Тази прогноза е с най-малко 40% по-висока от предходните калкулации, а оптимистичният растеж се дължи на покачването на продажбите на електрически коли, съобщи икономическият министър Петер Алтмайер. Германия чака още през юли т.г. да реализира една от първите си цели - по пътищата на страната да се движат  около 1 млн. електрически автомобила.

„ Това е доста добра вест за отбраната на климата и декарбонизацията “, сподели министърът пред  жypнaлиcти в Бepлин, като добави, че това ще се отрази на потреблението на електричество. “

Германското държавно управление чака възходящите продажби на електрически коли да усилят потреблението до 655 тераватчаса до 2030 година През 2018 година то е било 568 тераватчаса, сочат данни на Международна организация по енергетика.

През последните месеци редица автомобилопроизводители показаха проекти, съгласно които множеството им продажби в Европа ще бъдат на електрически модели до края на десетилетието. Най-голямата европейска компания в бранша – Volkswagen, чака 70% от продажбите на коли от едноименната марка да бъдат на електрически модели от 2030 година

Миналата седмица Блумбърг заяви, че Европейският съюз приготвя предложение, което планува всички нови коли, продавани в блока след 2035 година, да бъдат с нулеви излъчвания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР