Германия обяви днес, че спира доброволното приемане на кандидати за

...
Германия обяви днес, че спира доброволното приемане на кандидати за
Коментари Харесай

Германия вече не приема мигранти от Италия до второ нареждане

Германия разгласи през днешния ден, че стопира доброволното приемане на претенденти за леговище от Италия, планувано в европейските съглашения, заради " мощен миграционен напън " и отхвърли на Рим да приложи тези съглашения, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.


Германското държавно управление осведоми Рим за решението си в края на август, сподели представител на немското вътрешно министерство пред Агенция Франс Прес.

Преустановяването на приема до второ разпореждане се отнася до доброволния европейски механизъм за взаимност, който контролира прехвърлянето на претенденти за леговище от страната на идване в Европейския съюз в други страни членки, с цел да облекчи страни като Италия или Гърция, които са входни точки към Европа.

Берлин оправдава това решение със настоящия мощен миграционен напън към Германия, както и с непрекъснатото прекъсване на прехвърлянията по Дъблинския правилник от някои страни членки, в това число Италия, което ускорява огромните провокации пред Германия във връзка с потенциала за приемане и настаняване.

Дъблинският правилник, който провокира доста разногласия сред страните членки, планува страната на идването на даден мигрант в Европейски Съюз да обработва молбата му за леговище.

Въпреки това, съгласно немския вестник " Велт ", италианското държавно управление на министър-председателката Джорджа Мелони към този момент не приема назад претенденти за леговище, които други страни желаят да трансферират в Италия, като през декември 2022 година уведоми своите сътрудници, че страната към този момент няма потенциал за това.

" От повече от 12 400 такива претенции, отправени към Италия до края на август тази година, до момента са осъществени 10 прехвърлянето “, удостовери на конференция Максимилиан Кал, представител на немското вътрешно министерството.

Съгласно механизма за непринудено прекачване Германия до момента е приела 1700 претенденти за леговище, пристигнали в Южна Европа, от общо 3500 души, които е поела ангажимент да посрещне.

Италия, ръководена от октомври 2022 година от държавното управление на Джорджа Мелони, водач на крайнодясната партия " Италиански братя ", от години е една от главните входни точки за миграция по море от Африка към Европа.

Темата остава доста сензитивна и в Германия на фона на възхода на крайната десница в социологическите изследвания и повишаването на незаконната имиграция от няколко месеца.

„ Днес сме изправени пред доста напрегната обстановка в доста общини в Германия “, уточни представителят на немското министерство на вътрешните работи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР