Германия обяви, че ускорява доставката на модерни ПВО за защита

...
Германия обяви, че ускорява доставката на модерни ПВО за защита
Коментари Харесай

Германия ускорява доставката на модерни ПВО Iris-T SLM на Украйна

Германия разгласи, че форсира доставката на съвременни Противовъздушна отбрана за отбрана на Украйна от съветските ракети. 

Украйна е съумяла да прихване съвсем половината от ориентираните към нея съветски ракети, измежду които и скъпи високотехнологични оръжия, само че и неточни евтини ракети, предопределени кардинално за сражения по вода и във въздуха. От позиция на компликацията за отбрана с ракети от въздушни набези, постигнатата от Украйна квота е висока.

Австрийският боен специалист Густав Гресел показва пред " Тагесшпигел ", че преди войната Украйна е разполагала с към 40 системи за противовъздушна защита, които биха могли да прихванат разнообразни типове ракети. Проблемът е, че някои от тях към този момент са разрушени, други са ситуирани в източната и в южната част на стрната, където обезпечават отбрана на украинските сухопътни сили. Експертът допуска и, че сега на Украйна не ѝ достигат боеприпаси за противовъздушната защита, съобщи Новини.бг.

Според Густав Гресел обещаните на Украйна системи за противовъздушна отбрана от Запада - общо 12, четири от които от Германия, надали ще са задоволително за ефикасната отбрана на страна с толкоз огромна територия. Затова единственото решение би било да се изпратят повече системи от арсенала на европейските армии. Те обаче са извънредно скъпи, обслужването им е комплицирано и се поддържат доста мъчно.

Междувременно немската министърка на защитата Кристине Ламбрехт съобщи, че последните съветски офанзиви против огромни украински градове са посочили какъв брой незабавно належащо е изпращането на още системи за противовъздушна защита на Украйна. Четирите системи, обещани от Германия, трябваше кардинално да бъдат доставени в края на годината, само че в този момент нещата ще се ускорят и първата от тях ще бъде подготвена за ефикасна отбрана на хората още в идващите дни, увери министърката, съобщи Дойче Веле.

Дългообещаните системи, които са в положение да защитят цялостен ​​град, в началото бяха планувани да бъдат доставени в края на годината. Смъртоносните удари от понеделник обаче форсираха графика за доставка.

Какво споделиха немските управляващи?

Ламбрехт сподели, че съветският бараж акцентира нуждата инсталираните на транспортни средства системи Iris-T SLM да бъдат доставени бързо, съобщи Дойче веле.

„ Подновеният ракетен обстрел на Киев и доста други градове демонстрира какъв брой е значимо бързо да се достави Украйна със системи за противовъздушна защита “, сподели министърът на защитата в изказване.

" Атаките на Русия с ракети и дронове тероризират на първо място цивилното население ", сподели Ламбрехт.

Тя добави, че първата от четирите високотехнологични системи за противовъздушна защита към този момент ще бъде „ подготвена за ефикасна отбрана на хората през идващите дни “.

Какво могат да създадат противовъздушните щитове?

IRIS-T SLM може да пази от приближаващи ракети на височина до 20 километра (12 мили) и разстояние до 40 километра.

Според Шолц отбранителната система разрешава да се отбрани " цялостен огромен град от съветски въздушни офанзиви ".

Германският външен министър Аналена Бербок сподели в понеделник, че Германия ще направи " всичко, което може ", с цел да помогне за бързото подсилване на противовъздушната защита на Украйна.

По време на ракетните удари в понеделник сутринта, сподели немското външно министерство, огромна постройка, в която се обитава немско консулство в Киев, е била развалена. Въпреки това се прибавя, че офисът не е бил употребен от експлоадирането на войната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР