Германия няма да отпуска средства за подпомагане на , ако

...
Германия няма да отпуска средства за подпомагане на , ако
Коментари Харесай

Германия няма да помага на Афганистан, ако бъде завладян изцяло от талибаните

Германия няма да отпуска средства за подкрепяне на , в случай че талибаните (забранени в Русия) открият надзор върху цялата територия на страната. Това заяви в четвъртък немският външен министър Хайко Маас в ефира на телевизионния канал ZDF.

„ Ние даряваме 430 милиона евро [на Афганистан] всяка година. Ако талибаните поемат контрола над цялата страна, вкарат шериатски закон, тогава няма да отделим и цент повече “, сподели той. Според министъра „ талибаните са наясно с това “. Маас означи, че „ страната няма да може да съществува без интернационална помощ “.
 Съединени американски щати мислят да закрият посолството си в Кабул и да изтеглят дипломатите си Съединени американски щати мислят да закрият посолството си в Кабул и да изтеглят дипломатите си
Съединени американски щати обмислят закриване на посолството си в Кабул и евакуация на американски дипломати до края на август. Това оповестява ТАСС, позовавайк...

На 14 април президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи решението си да приключи интервенцията в Афганистан, която стана най-дългата военна акция в чужбина в американската история. На този декор се следи утежняване на ситуацията със сигурността в републиката, заради обстоятелството, че бойците от радикалното придвижване талибани усилват темпото на настъплението си в редица направления. Според представителите на Движението, талибаните са съумели да открият надзор върху към 85% от територията на страната, в това число региони по границата с пет страни: Иран, Китай, Пакистан, Таджикистан и Туркменистан.

 

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР