Германия няма да купува втечнен природен газ от САЩ, защото

...
Германия няма да купува втечнен природен газ от САЩ, защото
Коментари Харесай

Германия не възнамерява да купува американски газ

Германия няма да купува полутечен природен газ от Съединени американски щати, тъй като не е преференциален за страната от икономическа позиция и няма да подсигурява икономическата ѝ сигурност. Това написа изданието Das Handelsblatt, представено от " Фокус ".

Първо, Федерална Република Германия не разполага с нужната инфраструктира за доставянето на американския газ, а строителството на нужния терминал надали ще бъде рентабилно, изрично е изданието.

Отбелязва се, че към 2050 година Германия възнамерява да се откаже напълно от потреблението на въглеродни източници на сила и заради тази причина вложенията в нова газова инфраструктура при съществуващия надалеч по-евтин план за „ Северен поток 2 “ са прекомерно „ съмнителни и малко евентуални “, разясняват в редакцията.

Das Handelsblatt напомня, че Русия обезпечава едвам шест % от енергийните потребности на Германия, което приказва за отсъствието на каквато и да била взаимозависимост на страната от съветските доставки – нещо, за което тръбят във Вашингтон.

Берлин надали ще рискува да загуби енергийната си сигурност, като размени Русия със Съединени американски щати, която води политика за „ Америка преди всичко “ и взе участие в търговски войни, е заключението на създателите на публикацията.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР